Magneziul este adesea numit elementul vieții. Totul pentru că joacă un rol deosebit în corpul uman. Este menționat ca unul dintre cele mai importante elemente necesare unei bune funcționări etc. Ajută la menținerea minții în formă adecvată, ajută la combaterea stresului etc.
Participarea la multe procese care au loc în corpul uman rezultă din faptul că este prezent în aproape fiecare țesut și, prin urmare, desigur, participă la diferite procese într-o măsură mai mare sau mai mică. Chiar dacă suplimentarea sa este folosită relativ des, mulți oameni ar putea să nu realizeze cât de important este pentru o sănătate adecvată. Prin urmare, merită să aruncați o privire mai atentă asupra magneziului.
Ce face ca magneziul să fie atât de important pentru corpul uman?
Se spune că rolul principal al magneziului este de a participa la producerea de energie în organism, care este pur și simplu necesară pentru buna funcționare a întregului organism. Interesant este că organele care sunt deosebit de sensibile la deficiența de magneziu sunt creierul și inima – probabil cele mai importante două organe din corpul uman.
Cantitatea potrivită de magneziu din organism ajută la îmbunătățirea concentrării și a memoriei și, de asemenea, vă poate îmbunătăți starea de spirit, iar magneziul se crede, de asemenea, că are proprietăți calmante. Mai mult, magneziul scade tensiunea arteriala si asigura buna functionare a inimii si o protejeaza impotriva hipoxiei. De asemenea, are un efect benefic asupra luptei organismului împotriva aterosclerozei, având proprietăți antitrombotice. Magneziul participă la construcția oaselor, este, de asemenea, responsabil pentru contracția și funcționarea corespunzătoare a mușchilor și, în general, întărește imunitatea.
Magneziul – pentru cine?
Interesant este că acestea sunt doar câteva dintre proprietățile sale care merită cunoscute. Toate acestea il fac un element foarte important, al carui nivel in organism ar trebui monitorizat in special de catre persoanele cu tendinte depresive care sunt expuse la stres pe termen lung si la efort psihic. Totul pentru ca astfel de situatii afecteaza nivelul de magneziu din organism, iar datorita functiei sale foarte importante, acesta trebuie mentinut la nivelul corect.
Ce se întâmplă dacă rezultatele testelor arată că aveți deficit de magneziu? Este un macroelement foarte important, așa că suplimentarea lui trebuie începută cât mai curând posibil. Dacă nu reușiți să îl obțineți în cantități adecvate prin alimente, ar trebui să luați un supliment alimentar valoros.
Care sunt simptomele deficitului de magneziu?
Desigur, este dificil să testezi orbește și să găsești deficiențe ale atâtor nutrienți diferiți care sunt necesari pentru funcționarea corectă. Acest lucru face ca merită pur și simplu să vă observați corpul.
Există multe simptome diferite ale deficienței de magneziu și, dacă apar ușor, merită să fiți testat sau să mergeți imediat la medic. Deficitul de magneziu este un fenomen grav și nu trebuie ignorat. Deci, ce merită observat pentru a recunoaște nevoia de suplimentare cu magneziu? Cele mai frecvente simptome sunt:
- Oboseală constantă (permanentă), senzație de oboseală și slăbiciune,
- Probleme de concentrare,
- Insomnie,
- Crampe musculare (în special gambei), smulsuri ale pleoapelor,
- Stare mai proastă a părului (căderea),
- unghii fragile,
- Amețeli, palpitații.
Simptomele menționate mai sus sunt semnale serioase care nu trebuie ignorate. Desigur, nu este sigur că în fiecare situație vor implica deficit de magneziu, așa că cel mai bine este întotdeauna să ceri sfatul medicului și să mergi la analize.